Geld lenen voor een dakkapel

Wilt u ook meer ruimte creëren in uw huis en heeft u een zolder die u alleen gebruikt voor opslag? Bekijk dan eens de mogelijkheid om op die zolder een dakkapel te laten plaatsen. Door het laten plaatsen van een dakkapel creëert u veel extra ruimte. U maakt dan gebruik van de ruimte die nu al voorhanden is maar die nu niet te gebruiken is als extra woonruimte. Beschikt u (nu) niet over het benodigde geld voor zo’n dakkapel, geld lenen voor een dakkapel is altijd mogelijk.

Een dakkapel betekent naast het creëren van extra woonruimte ook een waarde vermeerdering van uw woonhuis. In principe zou u voor het plaatsen van een dakkapel uw hypotheek kunnen verhogen. Helaas kunt u bij het verhogen van de hypotheek te maken krijgen met extra kosten voor onder andere de notaris en de bank.

Geld lenen voor een verbouwing

Met de huidige rentestand is het niet verwonderlijk dat steeds meer mensen geld lenen voor een verbouwing. Zoals eerder al aangeven kunt u een extra hypotheek afsluiten voor het plaatsen van een dakkapel. De banken zijn bereid om deze hypotheek te verstrekken omdat de waarde van de woning daarmee wordt verhoogd. Helaas wordt het bedrag dat u moet lenen bij de bank dan wel veel hoger als de daadwerkelijke kosten van de dakkapel.

Geld lenen voor een dakkapel kan vaak ook via de verkoper van een dakkapel. Maar vaak blijkt dat de rente die u hier betaalt hoger is dan bij een persoonlijke lening. Naast deze persoonlijke lening kunt u ook kiezen voor een doorlopend krediet. Het beste is om vooraf te bepalen welke leenvorm voor de verbouwing van uw woonhuis, of het plaatsen van een dakkapel voor u het beste is.

Lenen in de vorm van een doorlopend krediet of een persoonlijke lening

Wanneer niet duidelijk is hoeveel geld een verbouwing u gaat kosten kan een doorlopend krediet een goede leenvorm zijn. U weet tot welk bedrag u kunt lenen, maar u hoeft dat bedrag niet in één keer op te nemen. Het afgeloste geldbedrag kan opnieuw worden geleend tot aan de einde van de looptijd.

Het rentepercentage dat betaald moet worden geldt alleen voor het opgenomen bedrag. Het rentepercentage is variabel en kan dus dalen en stijgen! Weet u vooraf welk bedrag nodig is voor de verbouwing dan is een persoonlijke lening waarschijnlijk een betere optie. U krijgt het geld dan in één keer op uw rekening en betaalt hiervoor een vast bedrag aan rente. Deze rente is lager dan de rente van een doorlopend krediet. Een persoonlijke lening heeft een vooraf vastgestelde looptijd en een vast maandbedrag. De rente die u betaalt is ook nog aftrekbaar als u de lening alleen voor de verbouwing heeft gebruikt.

Een dakkapel plaatsen met geleend geld

Het plaatsen van een dakkapel zorgt voor extra woonruimte in uw huis. Daarnaast zorgt de extra ruimte op zolder voor waarde vermeerdering van uw woonhuis. Vaak zal men bij het plaatsen van een dakkapel ook het dak gelijk isoleren. Ook dit leidt tot waardevermeerdering én tot verlaging van de stookkosten. Het geleende bedrag dat benodigd is voor het plaatsen van een dakkapel of voor een verbouwing levert dus heel veel voordelen op.

Ontvang gratis offertes van 5 dakkapel specialisten in uw regio en bespaar tot 40%Ja graag!
error: Inhoud is beschermd !!