Energie vergelijken en overstappen

In veel gevallen plaatsen mensen een dakkapel op het moment dat er een verandering plaatsvindt. Hierbij kan gedacht worden aan gezinsuitbreiding of als je gaat verhuizen en gelijk een dakkapel wilt plaatsen op je nieuwe woning. Deze wijziging in je woonsituatie kan ook gevolgen hebben voor je energiecontract. Het is daarom goed om energie te vergelijken na een verandering in je woonsituatie en mogelijk over te stappen. Wij helpen graag bij energie vergelijken en overstappen.

Vergelijk energieleveranciers en stap over

Voordat je een nieuw energiecontract afsluit is het verstandig om energie te vergelijken. Door een vergelijking te maken zie je of je huidige leverancier nog het beste bij je past of dat het beter is om over te stappen van energieleverancier. Ook kun je bij het vergelijken je persoonlijke voorkeuren aangeven. Zo kom je uiteindelijk uit bij het contract dat het beste bij je aansluit.

Energie vergelijken en overstappen is volgens sommige mensen veel gedoe! Maar dat valt tegenwoordig hartstikke mee wanneer je het online regelt.

Simpel en snel overstappen

Na het energie vergelijken stap je heel makkelijk over van energieleverancier. Je doet namelijk een aanvraag en vervolgens zoekt de nieuwe leverancier de einddatum van je huidige contract op en zeggen ze dit contract voor je op.

Loopt je contract nog langer dan 3 maanden dan kun je wel overstappen. Maar dan zal de nieuwe leverancier je contract te snel opzeggen. Dit zorgt ervoor dat je huidige leverancier een boete in rekening brengt, omdat het contract voortijdig beëindigd wordt. Wil je dit niet dan kun je beter even wachten met overstappen.

Ga je verhuizen dan moet je zelf je huidige contract opzeggen en wordt dit niet gedaan door de nieuwe leverancier.

Besparen op je energierekening

Door over te stappen kun je vaak besparen op je energierekening. Als je al lang bij dezelfde energieleverancier zit, dan heb je vaak een variabel energiecontract. Variabele tarieven liggen meestal hoger dan de tarieven van een vast contract. Als je dus overstapt naar een nieuwe leverancier met een vast energiecontract dan zorgt dit voor een mooie besparing op je energiekosten.

Ontvang gratis offertes van 5 dakkapel specialisten in uw regio en bespaar tot 40%Ja graag!
error: Inhoud is beschermd !!