Een dakkapel laten bouwen? Let op deze zaken!

Overweeg je om een mooie dakkapel op het dak van je woning te laten bouwen? Dit kan een ontzettend goed idee zijn. Bijvoorbeeld omdat het de ruimte van de bovenverdieping zowel optisch als in werkelijkheid groter maakt en omdat het de waarde van je huis doet toenemen. Er zijn echter wel een aantal zaken waar je goed op moet letten voordat je een dakkapel laat plaatsen. Die leggen we je hieronder uit, dus lees gauw verder!

Laat je dak vooraf controleren

Je wilt geen dakkapel laten plaatsen wanneer jouw dak niet helemaal in orde is. Het is daarom belangrijk dat je je dak vooraf goed laat controleren door een dakdekkersbedrijf. Op die manier weet je zeker dat je dak geen gebreken heeft. Mocht nu blijken dat je dak wel gebreken heeft omdat de dakdekker alphen aan den rijn deze heeft gevonden, dan is het zaak om deze eerst te verhelpen voordat je de dakkapel laat plaatsen. Zo voorkom je vervelende problemen voor, tijdens of nadat de dakkapel wordt geplaatst.

Sluit een goede verzekering af

Mocht er nu iets misgaan met je dakkapel, dan wil je niet dat dit je ontzettend veel centen gaat kosten. Het is daarom ook bijzonder belangrijk dat je een verzekering afsluit. Een ongeluk tijdens het plaatsen zit immers in een klein hoekje. Maar het zou ook kunnen dat het geleverde werk niet helemaal van de juiste standaard is. Zorg dat je jezelf met een goede verzekering indekt tegen dit soort zaken. Vooraf kun je dit gewoon regelen, maar achteraf kun je er niets meer aan doen. Wuif het dus zeker niet weg en denk erover na.

Goedkoop is duurkoop bij een dakkapel laten bouwen

Let er bij het uitzoeken van een leverancier voor je dakkapel ook op dat je met een betrouwbare partij in zee gaat. Wanneer een prijs verrassend laag uitvalt zegt dat helaas vaak ook iets over de kwaliteit van het werk dat je geleverd krijgt.

Goedkoop is duurkoop, wat dat betreft. Let hier dus op en ga niet voor de eerste de beste leverancier die je tegenkomt, maar vraag meerdere offertes voor een dakkapel aan.
Wanneer de dakkapel eenmaal zit gaat hij er niet meer vanaf, dus ga niet over één nacht ijs!
Als je deze genoemde tips hebt toegepast komt het vast goed. Zorg er ook voor dat je een dakkapel uitkiest die je mooi vindt en geniet van het eindresultaat wanneer deze is geplaatst!

Ontvang gratis offertes van 5 dakkapel specialisten in uw regio en bespaar tot 40%Ja graag!
error: Inhoud is beschermd !!