Dakkapel zonder vergunning

Heeft u extra ruimte nodig voor uw woning? Dan is een dakkapel een geschikte uitkomst. U kunt hiermee extra ruimte en licht creëren op een bovenverdieping. Ook kunt u de isolatiewaarde van uw huis verhogen. Het plaatsen van een dakkapel heeft veel voordelen maar er zijn ook wat aandachtspunten. Zo zijn er behoorlijk wat regels voor het bouwen van een dakkapel. Zo moet er vaak een vergunning worden aangevraagd. Dit is niet altijd het geval en een dakkapel zonder vergunning bouwen is mogelijk. In dit artikel vindt u hier meer informatie over.

Regels dakkapel plaatsen

Er zijn verschillende regels verbonden aan de bouw van een dakkapel. Als uw huisbouw is verbonden aan een omgevingsvergunning, kunt u de voorwaarden vinden in het bestemmingsplan van uw huis. In dit bestemmingsplan kunt u overheidsregels vinden voor ruimtelijke ordening. Het plaatsen van een dakkapel hoort binnen dit bestemmingsplan te vallen. Ook moet het plaatsen van een dakkapel binnen de regels van de Welstandsnota vallen. Wilt u een vergunningsvrije dakkapel bouwen, dan moet het bouwen hiervan ook aan deze regels voldoen. Deze voorwaarden komen uit het Bouwbesluit en het Burgerlijk Wetboek: “burenrecht”. Als u een dakkapel zonder vergunning wilt bouwen, moet u er zelf voor zorgen dat de bouw voldoet aan de regels hiervan.

Dakkapel voorzijde of achterzijde van huis

Of u een dakkapel zonder vergunning mag plaatsen hangt ook af van het feit of u het dakkapel aan de voorzijde of aan de achterzijde van uw huis plaatst. Als u een vergunningsvrije dakkapel wilt plaatsen, kunt u deze het beste aan de achterkant van uw huis plaatsen. Een dakkapel op de achterkant van uw huis, heeft minder invloed op de omgeving dan aan de voorkant. Daardoor hoeft u minder snel een vergunning aan te vragen. Om zeker te weten of u een dakkapel zonder vergunning kunt bouwen, kunt u contact opnemen met uw gemeente. Deze kunnen u eenvoudig uitleggen of een vergunning nodig is voor uw dakkapel.

Voordelen van vergunningsvrije dakkapel

Een dakkapel zonder vergunning heeft verschillende voordelen. Het grootste voordeel voor veel mensen is dat het geen geld kost. Een vergunning aanvragen kost helaas geld en dat is niet ideaal. Voor een vergunning kunt u ongeveer 4 procent van de totale bouwsom rekenen. Het is dus fijn als er een vergunningsvrije dakkapel geplaatst kan worden. U kunt daardoor wat meer geld besteden aan een betere dakkapel of het geld lekker in uw zak houden.

Een ander groot voordeel van een vergunningsvrije dakkapel, is de tijd die het bespaart. Voor een vergunning moet u naar het gemeentehuis, dit kost ten eerste tijd om aan te vragen. Vervolgens zal het gemeentehuis de aanvraag in behandeling moeten nemen. Dit proces kan tot wel 6 maanden duren. Totaal ongewenst wanneer u snel een dakkapel wilt plaatsen. Als u geen vergunning nodig heeft voor de bouw, kunt u gelijk beginnen wanneer u wilt. U bent niet afhankelijk van andere instanties en weet dat u geen tijd zult verdoen.

Offerte dakkapel zonder vergunning

Als u meer wilt weten over een vergunningsvrije dakkapel, of u heeft advies nodig over waar de dakkapel het beste geplaatst kan worden, of er een vergunning nodig is, wat een dakkapel gaat kosten. Vraag dan gratis en vrijblijvend tot 5 offertes aan. Specialisten nemen dan contact met u op en brengen offertes uit voor uw specifieke situatie, zodat u rustig kunt kijken of een dakkapel iets voor u is. Vul het contactformulier in en ontvang binnen enkele dagen meerdere reacties.

Vraag hier uw dakkapel offertes aan >>
Ontvang gratis offertes van 5 dakkapel specialisten in uw regio en bespaar tot 40%Ja graag!
error: Inhoud is beschermd !!