Dakkapel plaatsen

Een dakkapel plaatsen kan weken duren, maar kan ook in slechts enkele dagen. Hierbij komt een hoop kijken. In dit artikel zult u informatie vinden omtrent het dakkapel plaatsen, wat kunt u hierbij verwachten en hoeveel gaat dit kosten?

Bouwwijze van de dakkapel

Een dakkapel wordt meestal geplaatst door een specialist. Over het algemeen kan gezegd worden dat een dakkapel plaatsen bestaat uit: het inmeten, produceren, plaatsen en afwerken van de dakkapel. Wat de werkwijze precies is, verschilt per dakopbouw. Bij een traditionele dakopbouw wordt een andere werkwijze gehanteerd dan bij een prefab dakopbouw.

De traditionele dakkapel plaatsen

Procestijd: enkele dagen tot weken.
Bij het plaatsen van een traditionele dakkapel, wordt de dakkapel op uw dak gemaakt. Dit betekent dat er ook daadwerkelijk op uw dak gewerkt wordt aan de dakkapel en dat deze niet voor geproduceerd is. Bij een traditionele dakkapel wordt er eerst een uitsparing in uw dak gemaakt. Hierbij wordt de basis gelegd. Hierna moet het dak zo snel mogelijk waterdicht worden gemaakt, zodat er geen water naar binnen kan. Als de basis staat, worden de andere onderdelen geplaatst. Deze onderdelen bestaan uit: de zijwangen, het kozijn en de boeiborden. Als deze geplaatst zijn, worden ze afgewerkt.

De prefab dakkapel plaatsen

Procestijd: gemiddeld 1 dag.
Een prefab dakkapel is in bijna alle gevallen zeer snel geplaatst. Het fijne van dit type dakkapel is namelijk dat deze voor geproduceerd wordt in de fabriek. Bij deze dakkapel is het dus niet nodig om hem nog op het dak in elkaar te zetten. In de fabriek worden de dakkapellen achter elkaar gemaakt, waar veel sprake is van automatisering. Uw dakkapel kan binnen enkele dagen geproduceerd zijn. Als de dakkapel klaar is, duurt een dakkapel plaatsen niet langer dan een dag.

Wanneer een prefab dakkapel geplaatst wordt, begint de specialist met het maken van uitsparingen in het dak en het wegvoeren van (sloop)materiaal. Hierna wordt de volledige dakkapel omhoog op uw dak getild. Met de juiste voorbereiding duurt het dakkapel plaatsen niet langer dan een dag.

Dakkapel prijzen

Dakkapel prijzen zijn natuurlijk van belang, als u interesse heeft om een dakkapel te laten plaatsen. Qua prijzen kunt u onderscheid maken tussen een prefab dakkapel en een traditionele dakkapel. Een prefab dakkapel zal u ongeveer 3000 tot 4500 euro gaan kosten. Deze prijs is inclusief BTW en inclusief de plaatsing van de dakkapel. De prijs is afhankelijk van factoren, zoals de bouwmaterialen, personeel, etc. Doordat een prefab dakkapel al voor geproduceerd is, is de prijs natuurlijk lager dan een traditionele dakkapel. Daarvan ligt de prijs doorgaans ongeveer 20 tot 30% hoger. Dan kunt u wel meer zelf inbrengen in het design hiervan en kan de dakkapel nog tijdens het bouwen aangepast worden. Bij een voor gefabriceerd type is dit natuurlijk niet mogelijk.

Dakkapel plaatsen? Vraag hier uw offerte aan

Overweegt u om een dakkapel te laten plaatsen? Dan bent u hier op de juiste plaats. Op onze website kunt u eenvoudig en gratis tot 5 offertes aanvragen. Deze offertes zijn vrijblijvend en verplichten u nergens toe. U weet hierdoor precies wat een dakkapel u gaat kosten en u kunt direct prijzen vergelijken.

Vraag hier uw dakkapel offertes aan >>
Ontvang gratis offertes van 5 dakkapel specialisten in uw regio en bespaar tot 40%Ja graag!
error: Inhoud is beschermd !!