Dakkapel of dakraam?

Moet ik een dakkapel of dakraam nemen? Beide gevallen hebben ieder zijn voor- en nadelen. Lees verder voor meer informatie om een goede keuze te maken, of u voor een dakkapel of dakraam gaat.

Voordelen dakkapel

Een nieuwe dakkapel kan gekozen worden om verschillende redenen. Een aantal van die redenen zijn:

  • Extra woonruimte: een dakkapel zorgt ervoor dat u meer woonruimte krijgt. Er ontstaat namelijk extra beloopbare vloeroppervlakte, op de plek waar het schuine dak eerst stond. Dit betekent ook dat uw huis officieel meer vierkante meters aan loopoppervlakte zal hebben. Dit is positief als u later eventueel uw huis wilt verkopen. De makelaar mag officieel de vierkante meters tellen van het huis.
  • Extra licht: een dakkapel zorgt dat er een grote opening is, wat voor meer licht zorgt in uw huis. Zeker op donkere plekken, zoals zolders kan dit van pas komen. Dit maakt een ruimte een stuk geschikter en veelzijdiger. Van een zolderkamer kunt u leefbare woonruimte maken, een slaapkamer, een kantoor, etc. Het vergroot de mogelijkheden van uw kamer.
  • Waardevermeerdering: door het plaatsen van een dakkapel, wordt het huis meer waard. Nu zal uw huis niet met duizenden euro’s meer waard worden, maar het biedt wel onderscheidend vermogen tegenover bijvoorbeeld het huis van uw buren.

Een dakkapel heeft verder nog andere voordelen, maar dit zijn wel de belangrijkste voordelen.

Dakkapel of dakraam plaatsen?

Beide hebben ieder zijn voordelen. Het is per persoon verschillend welke voordelen het meest belangrijk worden gevonden en daarom is er niet per definitie een betere keuze.
dakkapel of dakraam plaatsen

Qua prijs kunt u beter voor een dakraam gaan. Dakramen zijn er in verschillende soorten en maten, maar als u het gaat vergelijken met dakkapellen dan is een dakraam altijd een stuk voordeliger. Een dakraam is leverbaar vanaf 150 euro.
Het is verstandig om een dakraam met ventilatierooster te kopen, dit is wel wat duurder maar zeker aan te raden.
Verder is het aan u hoe gek u het wilt maken. Een goed geïsoleerde dakkapel is ongeveer 2750 euro. Dit is natuurlijk een stuk duurder dan een dakraam. Ook hierbij geldt dat u het zo gek kunt maken als u zelf wilt. Er zijn ook dakkapellen van 4000 euro, maar voor 2750 euro kunt u ook zeker klaar zijn.

Vraag altijd meerdere dakraam of dakkapel offertes aan

Als u geen specialist wilt inhuren dan valt een dakkapel eigenlijk al af. Bij een dakkapel is het namelijk vrijwel uitgesloten dat u dit zelf kunt plaatsen. Een dakkapel plaatsen is echt vakwerk en dit kan bijna 95% van de mensen niet zelf. Het is ook een stuk efficiënter om dit te laten doen door een specialist. Het plaatsen van een dakraam kan daarentegen wel een stuk gemakkelijker. Vaak wordt dit ook wel door mensen zelf gedaan en dit is ook zeker mogelijk.
U zal dus voor een dakraam moeten gaan, mocht u het zelf willen plaatsen.

U kunt ook een keuze maken aan de hand van tijd die u kwijt wilt zijn aan het plaatsen van een dakkapel of dakraam. Normaliter kost het plaatsen van een dakraam een stuk minder tijd dan het plaatsen van een dakkapel. Als u dus wat meer tijd heeft, kunt u gerust voor een dakkapel gaan. Als u bijna geen tijd heeft of eraan wilt besteden, kunt u beter voor een dakraam gaan!

Mocht uw kiezen voor een dakkapel dan kunt u bij ons gratis en vrijblijvend tot 5 offertes voor dakkapellen aanvragen.
Het kost slechts een paar minuten tijd en verplicht u tot niets.

Vraag hier uw dakkapel offertes aan >>
Ontvang gratis offertes van 5 dakkapel specialisten in uw regio en bespaar tot 40%Ja graag!
error: Inhoud is beschermd !!